American Summer 2011 : How to be a good cashier :)

2 Apr

 

Deoarece vara 2010 am lucrat la doua job-uri ( Fort William Henry si Silvermine, Lake George, NY )in calitate de cashier am sa incerc sa dau citeva sfaturi pentru toti cei care si-au ales acelasi job ca si mine pentru vara ce urmeaza ๐Ÿ™‚

Ce responsabilitati aveam eu in calitate de cashier?…..

A fost destul de simplu, stateam in spatele registrului (cash register) incasam bani de la clienti, acordam rest inapoi si eliberam chitanta cu care ei mergeau la alt departament pentru a-si lua comanda.

Aparent pare simplu, nu?….insa nu-i chiar asa…..:)

Pentru acest job trebuie neaparat de avut o atitudine pozitiva si โ€œalways have smile on your faceโ€ ๐Ÿ™‚

* Initial ziua de lucru pentru mine se incepea cu 20 min inainte de schedul-ul propriu-zis, deoarece trebuia sa semnez actele de primire a numerarului(de obicei in casa erau 150$ care sunt divizati in bancnote de la 1$ la 10$ ca sa fie mai usor de dat rest clientilor si desigur monede de la 1 cent pina la 25 centi , insa in zilele care se preconizau mai busy, de exemplu sarbatorile nationale in casa aveam 200$, dar asta mi s-a intimplat de 2, 3 ori pe intreaga vara, fapt imbucurator ca aveam mai putin de numarat dimineata ๐Ÿ™‚

* Abia dupa ce verificam, in prezenta managerului desigur, ca intradevar sunt 150$ puneam banii in registru si faceam โ€œcheck inโ€ la casa fiind pregatita pentru a prelua comanda.

* Din prima zi de training sfatul meu e sa luati meniul si sa-l invatati pe de rost , atit denumirea felurilor de mincare cit si ingredientele folosite pentru prepararea acestora, deoarece e mult mai usor sa te descurci atunci cind stii despre ce iti cere clientul decit sa faci unele greseli & sa chemi managerul sa te ajute sa eviti cecul respectiv, dar si el credeti-ma ca nu-i chiar bucuros sa faca aceasta de prea multe ori, deoarece la sfirsitul zilei el trebuie sa scrie explicatie a cecului evoid & nu-i chiar funny pt ca in cele din urma poti ramine si fara job ๐Ÿ˜ฆ insa in primele saptamini de lucru nu va faceti griji astfel de intimplari sunt acceptate ๐Ÿ™‚

* Intimpinarea clientului se face cu zimbetul pe buze si foarte amabil il intrebi ce ar dori sa comande sau how are you today Sir, Miss? ๐Ÿ™‚

* Numararea banilor trebuie sa fie facuta cu foarte mare atentie dintr-o mina in alta fiecare bancnota in fata clinetului si tot odata in glas pentru ca sa te asiguri inca odata ca nu faci greseli(autoevaluare) si abia dupa aceasta introduci suma primita pentru ca automat sa-ti apara suma de bani datorata clientului inapoi, apoi deschizi casa si dai restul clientului. Cel mai bine zic eu sa evitati privitul ochi in ochi cu clientul, sunt unii care ar putea sa te manipuleze in diferite moduri si sa te desconcentreze de la numaratul banilor si posibil sa gresesti in a da rest clientului fie mai putin sau mai mult, fapt ce ar insemna scrierii explicatiei la sfisitul zilei de lucru.

* Abia dupa ce ati numarat banii datorati clientului puteti sa ii acordati citeva secunde pentru ai ura pofta buna ๐Ÿ™‚ Eviati discutiile cu cllientii in timp ce numarati banii!!!

* Cu cit mai amabil si profesionist fa faceti lucru cu atit sunteti mai bine apreciati fie de catre angajator fie de clienti, avind ca recompensa bonusul salarial, ore suplimentare sau tips-urile mult asteptate din parte clientilor;)

* In timpul orelor de lucru nu ai voie sa pleci din fata registrului chiar daca nu ai clienti, respectati regula aceasta macar primele saptamini, deja pe parcurs ve-ti vedea atitudinea managerului & veti sti cum sa procedati ca sa nu aveti probleme.

* Foarte IMPORTANT sa nu incercati sa luati bani din casa sau sa dati produse fara cec, majoritatea localurilor unde lucreaza studentii au camere web si tot este monitorizat, asa ca nu incercati prea multe โ€œmahinatiiโ€, au fost cazuri de concedieri, anulari de vize sau chiar procese penale.

* Daca ati calculat cu precizie toate incasarile facute pentru ziua respectiva atunci la sfirsitul shift-ului nu veti avea supriza de a fi in minus sau in plus a numerarului din casa, ย in caz contrar managerul va decide cum procedati mai departe – (de obicei te inchide intr-o camera intunecata & nu-ti da mincare o saptamina ๐Ÿ™‚ glumesc ๐Ÿ™‚

In general americanii sunt foate primitori & funny asa ca o sa n-o sa va plictisiti la locul de munca ๐Ÿ™‚

Good Luck ๐Ÿ™‚

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: